Babyshower – 3 vigtige ting du skal huske i planlægningen

Babyshowers bliver mere og mere almindelige og populære at fejre i Danmark. Traditionen med at fejre nybagte forældre har længe været udbredt i Amerika. Et typisk amerikansk babyshower rummer masser af gaver, spil, pynt, kaffe, kram og grin. Hvordan planlægger du som ven et overraskende, sjovt, hyggeligt og uforglemmeligt fejring af den nybagte mor og baby? Her får du alle de tips du skal bruge, både til pynt, kaffe, gaver og spil.

Planlæg det perfekte babyshower

Traditionen tro skal et babyshower være en overraskelsesfest for moderen (eller begge forældre). Vælg en dato, hvor alle moderens nærmeste venner har fri og kan deltage. Et babyshower er en overraskelsesfest, så sørg derfor for, at ingen tilfældigvis fortæller det, og at du dobbelttjekker med en der er sammen med moderen eller eventuelt hendes partner, at hun ikke har andre planer den dag/aften.

Hvornår har man et babyshower?

Du har normalt babyshower i slutningen af ​​graviditeten. Men husk ikke at vente for længe. ​​Mange mennesker føder faktisk et par uger for tidligt. Omkring uge 30 er normalt et godt tidspunkt at overraske moderen til en babyshower – men hellere for tidligt end for sent!

Hvad er et babyshower og hvad laver man?

Et babyshower har ingen regler. Det vigtigste er, at du tilpasser babyshoweret, så hun, der skal overraskes, bliver tilfreds, glad og overrasket. Det er vigtigt, at mor (og baby) er i centrum hele dagen. Tal meget om den nybagte mor og spil spil, der kredser om hende og hendes nye liv, så hun føler sig værdsat og taget hånd om. Hele dagen skal være dedikeret til hende og hendes graviditet.

Gaver til babyshower

Gaver er faktisk en stor del af et denne type fest. Du kan vælge at købe gaver, der er tilpasset barnet, eller gaver der er mere fokuseret på moderen.

Babylegetøj og andre babyting er næsten et must at give som gave til et babyshower. Så sørger du for at moderen får en masse essentielle ting som hun helt klart får brug får når babyen melder sin ankomst. Tips til gaver inden for babylegetøj og andre sager kan være: 

 • Blødt legetøj såsom bamser
 • Bleer
 • Børnetøj
 • Sutter
 • Sutteflaske
 • Vådservietter

Udover de små essentielle gaver som enhver mor får brug for, er det en fin gestus at give en god gave til moderen, som hun vil sætte stor pris på. Tiden som nybagt forælder kan være meget stressende, forvirrende og ikke mindst dyr. Sørg derfor for at købe en fin gave, som moderen har brug for. Disse kan eksempelvis være:

 • Aktivitetstæppe
 • Babynest
 • Graviditetsmassage
 • Gravid fotografering
 • Pusletaske
 • Børneseng

Vil du gøre det nemmere for dig selv, finder du flere gode gaver til nybagte forældre og børn hos Plusshop.dk, hvor du som medlem kan du spare helt op til 80%. Her finder du både legetøj og babyprodukter til billige priser. Hvis du leder efter mere inspiration til gaver til en nybagt mor eller baby, så læs med lige her.

Babyshower lege

Der skal være fyldt med sjovt og fyldt med flere aktiviteter, spil og lege. Tilpas gerne spillene til moderens interesser og personlighed. Her kommer vi med 4 tips til sjove og nemme spil til et babyshower.

Gæt hvem

Dette spil går ud på, at alle deltagere (undtagen moderen) tager et billede med af sig selv, fra dengang de var omkring de 6 måneder gamle. Læg derefter alle fotografierne på bordet og lad den nybagte mor gætte, hvem der er hvem. Dette spil skaber gode grin og nostalgiske minder.

Hvem er babyen

Dette er et klassisk, men hyggeligt babyshower-spil. Få alle deltagere, inklusive mor, til at skrive en seddel, hvor du skal gætte barnets: højde, vægt, fødselsdag og køn (hvis de ikke allerede ved det).

Skift ble

Dette baby shower spil er super sjovt og giver også noget mor-træning til den nybagte mor. Du skal bruge en passende dukke og nogle bleer. Lad alle deltagere (gerne med bind for øjnene) skifte ble på en dukke og se, hvem der er hurtigst.

Quiz

Lad en af ​​deltagerne lave en quiz, som alle kan være med i. Quizzen kan handle om generelle spørgsmål om børn, alt fra fødsel, graviditet til nyfødte. Men du kan også vælge at lave en quiz om moderen, for at se, hvem der kender hende bedst. I løbet af dette spil kan mange vidunderlige minder dukke op og føre til sjove samtaler.

Dekoration og anretning til babyshower

Et klassisk babyshower byder på en dekorativ anretning og oppyntning med alt fra balloner, glimmer, gaver, vimpler, buffetborde og meget meget mere. For at holde den fineste babyshower-fest kan du eventuelt vælge et tema. Dette kan enten være farvekoordineret, men det kan også være et tema ud fra moderens interesse – eksempelvis dyretema, sportstema, musiktema eller noget helt fjerde.

Ved de fleste babyshowers ser vi dekorerede cupcakes, kager eller andet slik. Gå i gang med at finde en masse lækre opskrifter og fiks et super lækkert kaffebord, som gæsterne kan tage fra hele dagen. Du kan eksempelvis bage verdens bedste brownies som du finder opskriften på lige her.

Held og lykke og hav en god dag!

Lignende Artikler