hjemmelavet gucamole

2 opskrifter på hjemmelavet guacamole

De fleste har nok fået serveret en guacamole eller også kaldt mexicansk avocado dip, til deres nachos med ost eller som lækker dip til deres grøntsagsstænger. Guacamole er en lækker og velkendt dip i Danmark men den stammer faktisk fra det mexicanske køkken og laves til rigtig mange forskellige mexicanske retter. De fleste danskere kender nok bare mest til den klassiske nachos med guacamole, hvor det enten er hjemmelavet guacamole eller færdiglavet guacamole fra supermarkedet. Det er forskelligt hvad folk foretrækker, men tit er hjemmelavet bare bedst. Guacamole kan laves på mange forskellige måder alt efter hvad ens smag er. Så står du og mangler en guacamole opskrift? Så læs med her, for her kommer vi med nogle af de nemmeste men også lækreste måder at lave den bedste guacamole.

Før du går i gang skal du sørge for, at du har de rette køkkenredskaber klar, for at gøre processen nemmere for dig selv. Derfor kan du med det samme finde følgende frem:

  • Skærebræt
  • Kniv
  • Skål
  • Hvidløgspresser
  • Gaffel

Står du og for nyligt er begyndt at blive mere og mere irriteret over sløve knive derhjemme, skal det ikke koste det hvide ud af øjnene, at få sig nogle kvalitetsknive som holder i flere år. Hos Bazta.com og deres kniv-sortiment, finder du et hav af lækre knive til fordelagtige priser for selv dig på budget.

Original Mexicansk Guacamole

Personer

2

personer
Forberedelsestid

10

minutes

En rigtig original mexicansk guacamole er faktisk ikke som de fleste af os nok kender den: cremet og mild i smagen. Originalt er en mexicansk guacamole faktisk bare store mængder moden avocado, chili, løg, lime og koriander og helt uden creme fraiche. Mange foretrækker også sin guacamole med tomat og det vil du typisk også finde i opskrifter på en rigtig original guacamole. Hvis du står og savner en lidt mere kraftig smag i din guacamole, kommer der her en opskrift med fokus på at holde originaliteten, hvor det samtidig stadig er en nem opskrift på guacamole med friske ingredienser.

Ingredienser

  • 2 modne avocado

  • 1 løg

  • 1 tomat

  • 1 fed hvidløg

  • Et lille bundt koriander

  • Friskpresset citron eller lime

  • Salt/peber

  • Cayennepeber eller chili (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Hak løg, tomat, hvidløg, chili og koriander fint.
  • Mos avocado i en skål med en gaffel.
  • Placer de hakkede grøntsager i en skål med de moste avocado og vend det hele sammen.
  • Smag til med friskpresset citron eller lime, cayennepeber, salt og peber.

tip

  • Der findes to varianter af guacamole – den rustikke variant eller glatte variant. Nogle foretrækker den rustikke variant, med konsistens fra de forskellige ingredienser. Foretrækker du din guacamole uden klumper, så brug en stavblender for at opnå en cremet konsistens uden klumper.

Nem Guacamole Med Creme Fraiche – Café Versionen

Personer

2

personer
Forberedelsestid

10

minutes

Hvis du har været ude på café og fået serveret nachos med ost, har du højst sandsynligt nok også fået en guacamole serveret til dine nachos. Dette er typisk den smag de fleste kender og laver når de skal have en nem guacamole. Foretrækker du den lidt nemmere og mere mild løsning men at det stadig skal være godt med smag, får du her en lidt hurtigere opskrift på guacamole med creme fraiche.

Ingredienser

  • 2 modne avocado

  • 1,5 spsk creme fraiche (9% eller 18% er at foretrække)

  • 1.5 tsk hvidløgspulver

  • 1,5 tsk løgpulver

  • Citronsaft på flaske

  • Salt/peber

Fremgangsmåde

  • Mos avocado i en skål med en gaffel.
  • Tilføj creme fraiche, hvidløgspulver og løgpulver til skålen og vend det hele sammen.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.

Tip

  • Hvis du står og skal have den helt nemme version, kan du også nøjes med at købe en færdigkøbt guacamole krydderimix hos dit lokale supermarked. Dermed sparer du på endnu flere ingredienser ved blot at bruge avocado, creme fraiche og krydderimix.

De bedste nachos med ost og guacamole

Hvad kan du så egentlig bruge din lækre hjemmelavet guacamole til? Der er rigtig mange forskellige retter som går sig helt perfekt til en lækker omgang guacamole. En af de mest velkendte og velsmagende og nemme retter, er selvfølgelig nachos med ost. I de danske hjem er den klassiske nachos med ost og måske endda med kylling eller oksekød på toppen, en ren klassiker. Derfor vil det være oplagt at spise dette med en nem hjemmelavet guacamole.

Mange er vant til at lave deres nachos i ovnen på en bageplade. Problemet med dette er, at osten tit bliver hård og indtørret af det. Der er dog en meget smartere måde at gøre det på, hvis du er træt af hård ost ovenpå dine nachos og du foretrækker lækker, smeltet og cremet ost i stedet: lav dine nachos med ost i mikroovnen. Dette varmer nemlig retten op på en helt anden måde, og gør at osten ikke udtørrer men derimod bare smelter og forbliver cremet. Et andet tip er, at du kan lægge dine nachos i flere lag, med ost imellem. Så sørger du for at det ikke kun er dem på toppen der er ost på. Dermed er du sikret en uimodståelig omgang nachos med smeltet ost og hjemmelavet guacamole som du kan nyde til en hyggelig aften hjemme foran tv’et eller som mad til gæster og venner.

Opbevaring af guacamole

Man kan sagtens gemme sin hjemmelavet guacamole i køleskabet. For at skabe den bedste holdbarhed, er der nogle simple tips du kan følge. Det kræver blot en beholder som kan lukkes tæt og en smule vand. Følg den nedenstående steps for frisk guacamole til flere dages brug:

  • Put din guacamole ned i en tætlukket beholder
  • Glat guacamolen helt ud, så der ikke er ujævnheder
  • Tilføj en smule lunkent vand ovenpå guacamolen, så det præcis dækker hele overfladen
  • Sæt din guacamole på køl med tæt lukket låg på

Når du skal bruge din guacamole igen, hælder du blot vandet fra toppen og rører rundt i din guacamole – så har du en lækker og næsten frisk guacamole du kan spise de efterfølgende dage. Du bør dog som maks holde den i køleskabet i 3 dage, da den efter dette vil blive brun og kedelig – så sørg for at få spist den inden da, for at undgå madspild.

Lignende Artikler