5 tips til effektivt at fjerne hår – en guide til glatte og bløde ben

Gode hår til at fjerne hår på kroppen? Læs med her!

Sommeren og de lune sommerdage nærmer sig med hastige skridt og mange har allerede fundet sommerkjolerne og deres shorts frem. Efter en lang vinter og forår kan de flest nok nikke genkendende til at der ikke har været lige så stor prioritet på at fjerne hår og fokus på uønsket hårvækst. I og med at man nu så småt begynder at gå med korte ærmer og bare ben, er der mange der begynder at gå i krig med det helt store skønhedsprojekt – nemlig effektiv hårfjerning.

Det kan dog være noget af en udfordring at finde ud af hvordan du bedst og mest effektivt sørger for både at fjerne hår i bikinilinje til bikinisæsonen, men også blot under armene og på benene. Hvis du mangler inspiration til hvilke muligheder der er for hårfjerning som du selv kan klare derhjemme, så læs med videre hvor du måske finder de svar du skal bruge.

Kropsbehåring: de bedste metoder til at fjerne hår

Hårfjerning kan klares på mange måder og der er mange muligheder for at slippe af med uønsket hårvækst. Det afhænger dog af, hvor længe resultatet skal holde og hvor meget det skal koste for dig, hvad du vælger som din hårfjerningsmetode. En stor faktor er også hvor høj smertetærskel du har og hvad du ønsker at udsætte dig selv for. Er du meget hårdfør og klar på effektiv hårfjerning på trods af større smerte, har vi forslag til dig, såvel som den der er lidt mere sensitiv og foretrækker det så smertefrit som muligt.

fjerne hår med haarfjerningscreme

Hårfjerningscreme

Smerte: ingen

Hvis du foretrækker en hårfjerningsmetode som ingen smerte påfører dig, kan hårfjernings creme være vejen frem for dig. Denne metode er forholdsvis hurtig og effektiv så længe du sørger for præcist at følge brugsanvisningen som følger med i pakken. Hårfjerningscreme er super smart, da det har et stof i sig, som opløser hårene på overfladen og skaber det samme resultat som en almindelig skraber. Derfor kan holdbarheden sammenlignes i forhold til hvor hurtigt du kan forvente at mærke hårene igen.

Inden brug er det vigtigt at du husker at teste produktet af på et lille område, for at teste hvordan din hud reagerer på cremen. Derudover er det også forskelligt hvor du bruger cremen i forhold til effekten. Derfor bør du købe det produkt som er tilpasset til det område du ønsker hårfjerning med creme.

Voks

Smerte: middel til høj

Voks kender de fleste til, da det er en super effektiv metode til at fjerne hår som mange selv laver, bruger derhjemme eller får gjort professionelt. Der findes både voks strips til ansigt, ben, bikinilinje og armhule og er en super effektiv metode til det lidt længerevarende resultat. Udover strips hvor voksen sidder på i forvejen, findes der også roll on voks og såkaldte wax beans, som du selv smelter og påfører huden. Her kræver det at du køber voks strips separat, da du typisk skal købe både smelteren, bønnerne og strips for sig.

Denne metode er en af de mest effektive og kan alt afhængig af hvor hurtigt ens hår vokser, være hårløs i op til flere uger. Dette er dog den metode som vurderes til at påføre mest smerte – dog med brug af korrekte metoder af fjernelse af strips, kan smerten minimeres.

Epilering

Smerte: lav til middel

Til de lidt mere vovede som går efter ultimativ hårfjerning uden for meget bøvl med voks og forskellige materialer, kan en epilator være lige præcis noget or dig. Epilering kræver en speciel elektrisk hårfjerner, som kan give dig den samme langtidseffekt, som voks. Dette er muligt, da en epilator indeholder en masse små pincetter som netop fanger hårene og og enkeltvis rykker dem ud med roden.

Denne metode kan være smertefuld for nogen, men samtidig er det en hurtig metode og som ikke kræver meget tid og som skaber holdbarhed og effektivitet som svarer meget til professionelle metoder. Dog skal man sørge for at man anskaffer sig en ordentlig maskine, da du kan risikere at dine hår knækker undervejs, hvis ikke det gøres ordentligt og dermed opnår du ikke at hele hår roden kommer med op.

Skraber

Smerte: ingen

Til dig der ikke gider at bruge alverdens tid på at fjerne hår men stadig gerne vil opnå skarpe resultater og glatte ben, kan den klassiske skraber være noget for dig. Med et par gode barberblade kan du helt smertefrit og forholdsvis hurtigt opnå en tæt barbering imens du er i bad. Der findes både engangsskrabere og skrabere med udskiftelige hoveder og begge kan være super effektive. Det handler bare om, at vælge de skrabere som har flest blade, for at opnå den helt silkebløde effekt.

Dog varer glæden ikke specielt længe for de fleste, da man som regel allerede kan mærke hårene igen efter en eller to dages tid, hvilket betyder at hårfjerningen skal ske hver anden eller hver tredje dag, for vedvarende resultater. Samtidig med at holdbarheden ikke er den mest effektive, skal du samtidig også huske på at være forsigtig når du bruger skraber, da det er nemt at skære sig hvis den lige smutter fra dig. Sørg for at have en god barberskum eller barbergel og kør forsigtigt langs benene.

Ladyshaver

Smerte: ingen

Nu til dags er idealet et glatbarberet look, men det er ikke alle som ønsker, at det hele behøver at være så hårløst og glat. Derfor kan dem som blot ønsker at holde hårene korte og pæne, med fordel gøre brug af en såkaldt ladyshaver – med andre ord en barbermaskine eller en trimmer til kroppen. Det er fuldstændigt smertefrit og du kan lynhurtigt bruge en trimmer overalt, hvor du måske synes at hårene er blevet lidt for lange at se på.

Dette er ikke lige så effektivt til at fjerne hår som ved brug af en skraber, da man ikke fuldstændig kommer i bund og kun rammer overfladen af huden, men det er en perfekt metode til dig som gerne vil holde der smertefrit og blot ønsker en frisk trimning. Der findes både trimmere til forskellige formål, såsom til kroppen, ansigtet og bikinilinjen. Derfor bør du lede efter en som passer til netop dit behov, så du får den med den bedste form og effektivitet for dig.

Holdbarhed og pris

Hvis du vil lave den bedste investering som både er billigst men også mest effektiv til dine behov og ønsker, bør du se på hvilken metode der passer bedst til dig. Hvis du ønsker hurtig og smertefri måde at fjerne hår, hvor det samtidig skal være prisvenligt, kan det være en fordel for dig at investere i en lidt dyrere maskine, da det kun er en engangsbetaling og du dermed sparer penge i længden.

Hvis ikke pengene er til at investere i en dyr hårfjernelsesmaskine, kan et billigt alternativ være billige skrabere og en omgang barberskum- eller gel. Dog kan det være at du her må gå på kompromis, da de helt billige skrabere som regel ikke skaber de bedste og mest tætbarberede resultater. Så derfor kan det blive en forholdsvis dyr udgift at skulle købe de dyre skraberhoveder, hvis du ønsker de bedste resultater. Det kommer helt an på hvad du er villig til at give af tid, penge og hvor meget smerte du er villig til at påføre dig selv for de bedste resultater når du skal fjerne hår på kroppen.

Forhåbentlig er du blevet lidt klogere på hvilken hårfjerningsmetode som passer til dig og står nu og skal til at købe ind til den metode du ønsker at bruge fremtidigt når du skal fjerne hår på de uønskede områder. Hvis ikke du ved hvor du skal starte, kan du på Bazta.com finde et bredt udvalg til skarpe priser, af alle de ovenstående hårfjernelsesmetoder, så du ikke behøver at bruge alverdens tid i verden på at lede efter den type hårfjerning du ønsker.

Hvis du gerne vil læse mere om forskellige emner inden for skønhed og velvære, kan du ved at følge dette link se vores andre artikler med gode råd til din personlige pleje og skønhed.

Lignende Artikler