udekøkken

Udekøkken – 10 tips der skaber det perfekte udekøkken

At lave mad og hænge ud udenfor frem for inde i køkkenet har aldrig været mere trendy. For at skabe den hyggelige sommerdrøm om det perfekte udekøkken, hvor familie og venner samles, kommer vi med vores 10 bedste råd til, hvordan du får det hyggeligste og mest praktiske udekøkken.

Læs med og tag del i en fantastisk inspiration til dit udendørs køkken!

1. Stort område

Det første du skal huske på, når du bygger et udekøkken, er området. Udekøkkenet er til for at have et sted at samles og tilbringe mere tid udendørs. Hvis pladsen er til det, anbefaler vi at have arbejdsbord, grillbænk og aflastningsplads – et tomt bord, hvor du kan placere grilltilbehøret, og som senere kan fungere som buffetbord. Udekøkkenet er til for, at maden skal tilberedes udendørs, så en arbejdsflade er næsten et must, hvis du spørger os!

2. Pizzaovn

En grill er selvfølgelig førsteprioritet, men det siger sig selv, at du har en grill. Det er dog ikke alle, der har en pizzaovn. Pizzaovnen er perfekt til udekøkkenet og er en social måde at lave mad og spise på. Top dine pizzaer med favorit toppings og server løbende under middagen. Her finder du også den bedste opskrift på hjemmelavet pizzadej.

3. Grill-kammerat

Fælles for udekøkkenet ethvert sted er, at der er nogen, der griller. Lav derfor en siddeplads ved siden af ​​grillen, så grillmesteren kan blive underholdt af en ven, mens maden tilberedes. Find en behagelig lænestol eller stol, som du kan stille ved siden af ​​grillen.

4. Vand

Tilslutning af rør og vand til din udendørs køkken gør en stor forskel. Med en vask i udekøkkenet kan opvasken klares med det samme, i stedet for at transportere det ind i køkkenet. Vandet er også godt at bruge til lige at skylle noget eller genopfylde en karaffel med vand. Du, der allerede har vand tilsluttet i udekøkkenet, kan sikkert skrive under på, at det er behageligt og brugbart at have.

5. Belysning

Når solen begynder at gå ned, men varmen stadig er der, er der ikke noget hyggeligere end at tænde lyskæder rundt om middagsbordet. Belysningen skaber en hyggelig og idyllisk atmosfære, og med et tæppe kan du sidde hele natten og hygge dig. Du kan også vælge at sætte nogle stearinlys rundt omkring for lidt hyggelig stemning. Vælg enten mellem hvide stearinlys eller farvet i flere forskellige farver, alt afhængig af hvilken stemning du leder efter.

6. Hjemmedyrkede ingredienser

Lad madlavningen være inspireret af årstiden. Tilsæt kartofler, jordbær, basilikum, persille, timian, ja alt hvad du kan! For hvad er bedre end at lave mad og spise det, du selv har dyrket. Urter og grøntsager skaber også en skøn og hjemlig følelse i haven. Køb færdiglavede krydderurter og genplant dem så og lad en krydderihylde eller krukke pynte i dit udekøkken.

7. Server iskolde drikkevarer

Køb en fin isspand, der kan style bordpladen eller spisebordet. Fyld spanden med hvidvin, øl, sodavand eller lemonade og server iskolde drikke til dine gæster. En isspand er ikke kun praktisk, den er også utrolig stilren og pynter op i ethvert udekøkken. For jer der har muligheden, er et udendørs køleskab heller ikke en dum idé.

8. Musik

Invester i en god bærbar højttaler, som du nemt kan tage med ud til cocktailfesten eller middagsselskabet i haven. En sommeraften kræver lidt musik for at komme i den rette stemning og skabe den idylliske sommerdrøm.

9. Forlæng sæsonen

Danske sommeraftener er magiske. Rolige og vindstille aftener er noget, du sent vil glemme. Desværre er sommerperioden kortere end mange af os ville have ønsket. For at udnytte udekøkkenet og forlænge udesæsonen kan der være behov for en eller anden form for varme. Her er flere muligheder at gå efter, et fortelt, en varmelampe eller bare en masse gode varme tæpper. Alt for at kunne bruge sommeren længst muligt.

10. Vær din egen bartender

Efter en dag i solen eller efter middagen kan du nemt blive opfrisket af en forfriskende cocktail. Køb et barsæt til dit udekøkken og bland gode drinks til festen, gerne ved hjælp af dine hjemmedyrkede krydderurter. Her kan du læse hvad du kan lave af drinks, under denne artikel om de bedste sommerdrinks.

Et hyggeligt samlingspunkt

Der er selvfølgelig endnu flere ting, du kan gøre for at skabe det perfekte udekøkken, men ved at følge denne guide skulle du gerne allerede være godt undervejs. Det der er så skønt ved et udekøkken er, at du kan vælge at holde det enkelt og overskueligt eller gå all-in og indrette det fra top til tå. Nogle har et lille, let flytbart udekøkken, mens andre har et udekøkken med tag. Uanset hvilket udekøkken kan vi anbefale at du kan finde mange spændende ting du kan tilføje til dit udekøkken på Bazta.com. God sommer!

Lignende Artikler