rengøring af ovn

Rengøring af ovn – 3 steps til en skinnende ren ovn

Rengøring af ovn er en af de opgaver i hjemmet man ofte skal tvinge sig selv til at gøre. Brændte madrester, fedt og krummer er noget der virkelig kan dræbe motivationen til at rengøring af ovn derhjemme. Vi ved alle, hvor svært det faktisk kan være at få ovnen helt ren igen, efter at have brugt den i længere tid. Heldigvis findes der en lang række smarte løsninger og tips og tricks til rengøring af ovn og til at få ovnen skinnende ren igen. Læs med, så guider vi dig til, hvordan du nemmest rengør din ovn.

Rengøring af ovn – hvordan kommer man i gang?

Miljøvenlig rengøring og holdbare rengøringsartikler er blevet utroligt populære og på nogle områder fungerer de faktisk perfekt.  Natron, kartoffelmel og eddike er nogle af de produkter vi ofte ser i rengøringstips. Men i nogle dele af vores hjem, er vi stadig afhængige af lidt stærkere midler, for at det bliver fuldstændig rent. I vores rengøringsguide til, hvordan man rengør en ovn, har vi inddraget de miljøvenlige alternativer, der virker til at rense en ovn, kombineret med naturlige rengøringsprodukter, som giver det ultimative slutresultat.

Når du skal rense din ovn er det vigtigt, at du vælger de rette rengøringsmidler. Dét du skal bruge, er rengøringsmidler som er fedtopløselige. Ideelt set, bør du vælge produkter som er målrettet til at rense en ovn. Mange vælger rengøringsmidler fra Ajax og Cillit Bang, fordi de netop er effektive rengøringsartikler, der kan klare tunge rengøringsopgaver. Hos Plusshop.dk kan du finde alle de rengøringsmidler du skal bruge til at rense din ovn og som medlem får du rengøringsartikler til stærkt nedsatte priser ovenikøbet.

rengøringsartikler

Dette skal du bruge for at rengøre din ovn

Før du går i gang med rengøring af ovn, skal du sørge for at have de følgende ting derhjemme:

  • Rengøringssvampe og opvaskebørste
  • Sæbe
  • Natron
  • Affedtningsmiddel
  • Glasrens til glaslågen
  • Klude og viskestykker

Sådan rengør du din ovn

Når du har styr på dine rengøringsartikler kan du nu gå i gang med en dybderens af hele din ovn ved at følge disse råd.

Inde i ovnen

Det første du skal gøre inden du starter, er at fjerne alle plader og ovnriste. Forvarm gerne ovnen lidt inden du gør den ren (max 100 grader). Når ovnen er varm, kan du slukke den igen. Varmen hjælper til med at vaskemidlet nemmere kan opløse fedt. Start med at blande natron og lunkent vand til en pasta. Smør ovnen ind i denne pasta. hvor der er mest snavset. Spray derefter de resterende områder af ovnen med affedtningsspray. Lad din natron blanding og spray med affedtning virke i mindst 1 time (for bedste resultater, lad virke natten over). Tør derefter af med en våd klud.

Ovngitter og ovnplader

Den nemmeste måde at rengøre sin ovnrist på, er at sætte ovnristen i en balje med varmt vand og sæbe (eventuelt et par dråber opvaskemiddel). Lad stå i cirka 30 minutter og skyl derefter af. Har du brændte madrester og fedtstoffer på din ovnrist eller dine bageplader, så spray dem med fedtopløsende spray og skrub derefter med en svamp eller ståluld indtil det ønskede resultat.

Ovnlågen

Ovnlågen kan faktisk fjernes helt og afkobles fra ovnen. Så tjek først og fremmest hvordan du gør på netop den ovn du har, inden du går i gang. Start med at skylle ovnlågen i varmt vand og hæld sæbe over. Lad stå i cirka 10 minutter inden du skyller ovnlågen af igen. Tør derefter forsigtigt af med en blød klud eller et håndklæde, der ikke ridser glasset. Spray derefter din ovnlåge med glasrens og brug en ny tør klud til at tørre den af med – så har du en skinnende ny ren ovnlåge.

Det er faktisk super simpelt at rengøre sin ovn. Det er bare et spørgsmål om at få det gjort. Følg vores guide og få en frisk og skinnende ovn, som du ikke behøver at skamme dig over. Hvis du gerne vil have flere tips til, hvordan du rengør bæredygtigt og miljøvenligt med natron, så se denne video-guide.

rengøring af ovnrist

Lignende Artikler