nybagt mor

Til en nybagt mor og baby – 10 ting der forenkler livet med småbørn

Er du nybagt mor? At bliver forælder for første gang er selvfølgelig fantastisk og noget nogle måske har længtes efter hele deres liv. En nybagt mor stiller ofte meget høje krav til sig selv og vil gerne leve op til den perfekte moderrolle. Den første tid som nybagt mor kan være ret forvirrende med alle de ting, du skal tænke på og alle de ting du har brug for. For at forenkle den første tid med din baby, har vi samlet en liste over de 10 vigtigste ting, du som nybagt mor har brug for – så du i stedet kan fokusere på dig selv og din hyggelige stunder med din nyfødte lille baby.

10 råd til en nybagt mor og baby

  1. Brystpumpe

Mange mødre har problemer med amningen og har svært ved at få det til at virke. Det kan tage utroligt meget unødvendig energi og tid fra dig som mor. Heldigvis er der brystpumpen. Et brystpumpe hjælper dig i gang med amningen og er en kæmpe hjælp for mange nybagte mødre. Hvis du pumper ofte og meget er en elektrisk brystpumpe ideel. Hvis du derimod kun bruger pumpen fra tid til anden som ekstra hjælp, er en manuel brystpumpe nok. Hos Plusshop.dk finder du både alternativer fra kendte mærker som MAM, Tommee Tippee og Lansinoh – og du får kraftigt nedsatte priser.

  1. Ammepude

Gør de hyggelige og intime stunder mellem dig og din baby ekstra behagelige. Med en ammepude gør du det nemmere for både dig selv og din baby. Ammepude giver støtte og komfort til jer begge. Uanset om du ammer eller giver mad fra flaske, vil ammepuden blive brugt flittigt. 

  1. Beskyttelse af brystvorter

Det er almindelige, at mødre der ammer, har ømme og betændte brystvorter. Derfor er ammebeskyttelse og brystvortebeskyttelse et godt alternativ. Du sætter brystvortebeskytterne i din BH og dermed sørger de for, at du får luft nok ind i brystvorten, så den kan hele samtidig med at den samler utæt brystmælk. Som medlem hos Plusshop.dk kan du faktisk også købe dine brystvortebeskyttere og andre babyprodukter til billige priser. 

  1. Babynest

En babynest er ikke noget man skal have, men den gør det klart nemmere ved mange lejligheder. Babyreden er god, hvis du sover med din baby i sengen. Kanten af en babynest beskytter mod at din baby kan falde ud af sengen og mod at tæppet/dynen ender over babyens ansigt. Mange bruger babynest som en hyggeligt sted, hvor baby kan ligge blødt og behageligt. 

  1. Barnepige

Som alle ved, kan livet med små børn være utroligt stressende og det kan være svært at få enderne til at mødes. En babysitter er en genial idé hvis du er lidt bagud med hverdagens gøremål. Ved at få nogen til at se efter babyen engang imellem, kan du komme i forkøbet med madlavning, tøjvask og hvad end man ellers har svært ved at nå med en nyfødt. Mange mennesker kan måske undre sig over hvornår det er ideelt at benytte sig at babysittere. Der er dog intet rigtigt eller forkert svar. Mange har babysittere lige fra starten, mens andre først venter et par uger.

  1. Babyolie

Babyer har tyndere hud end voksne og børn har det med at have let til tør hud. Babyolie er blødgørende og let at påføre til kroppen. Brug det gerne flere gange om dagen hvis det er nødvendigt. Babyolie kan også bruges i badevandet. 

  1. Pusletaske

Selvom nyfødte er meget små, hverken kan tale eller gå, fylder de faktisk utroligt meget. Der er mange ting at huske på og hver gang du går ud af døren, bør du medbringe mad, skiftetøj, sut, bleer og sutteflaske. Du ved nemlig aldrig hvilket humør eller behov en baby pludselig kan få. For at kunne holde styr på alle disse ting på samme tid, er en pusletaske et must. Pusletasker er praktiske og smarte og indeholder en masse forskellige rum, så du kan pakke din taske praktisk og nemt. Hvis du mangler yderligere inspiration til hvad du kan have i din pusletaske, finder du her en guide der hjælper dig godt på vej med pakning af pusletasken.

  1. Bind

Efter en fødsel kan underlivet være meget ømt og der kan være øget udflåd og lignende. Mange hospitaler tilbyder barselsbind, men ellers er det en god idé at sørge for, at du har nogle bind derhjemme som nybagt mor. 

  1. Suttetæppe og tøjdyr

Små børn har brug for tryghed og fred. En sut eller et tøjdyr er fantastisk til små børn og mange børn udvikler en tilknytning til deres tøjdyr eller deres suttetæppe, da det skaber en slags tryghed omkring det.

  1. Amme BH

Som nybagt mor ved du aldrig hvornår din baby bliver sulten, eller hvor du vil være, når det sker. Amme-BH’er er specielt designet til mødre, for at forenkle amningen. Det er også almindeligt, at brysterne bliver ømme efter fødslen og i forbindelse med amning. Amme-BH’er er bløde, behagelige og skånsomme mod dine bryster.

nybagt mor

Denne guide skulle gerne have hjulpet dig som nybagt mor godt på vej ind i det nye kapitel i dit og din babys liv. Husk på at nyde det og tage den med ro.

Den første tid derhjemme med din baby kan godt virke skræmmende, men du lærer lynhurtigt hvad du skal være opmærksom på imens du lærer din baby at kende. Husk at sørge for en masse nærkontakt og sørg for at skabe en god rutine så det bliver godt for både din baby og dig. Held og lykke som nybagt mor!

Lignende Artikler