Genbrug af kaffegrums: 6 ting din kaffe derhjemme er god for

Ja – du burde genbruge din kaffegrums!

De fleste bruger nok deres kaffepulver eller kaffebønner derhjemme, til at lave sig en god og lækker kop kaffe til kagen eller til at holde energiniveauet oppe hen ad dagen med et skud koffein. Uanset om du brygger din kaffe på en dyr eller billig kaffemaskine, kan det kaffegrums du er efterladt med i maskinen faktisk gøre underværker endnu flere steder end bare for energiniveauet, eller som varm drik til en sød snack – men hvad kan din kaffegrums så bruges til? 

Hvordan genbruger jeg min kaffegrums?

Der er faktisk utallige ting din kaffegrums er super god for i hverdagen, både i forhold til personlig pleje men også i forhold til praktiske ting, såsom rengøring og andre ting i hjemmet. Derfor vil vi her vise dig nogle af de smarteste ting du kan bruge dit kaffegrums til, som du helt sikkert bør prøve!

Bodyscrub

En bodyscrub med kaffegrums er faktisk lig med ren selvforkælelse og noget din hud vil elske! Det er både hurtigt at lave, billigt og remedierne har du sikkert allerede derhjemme i forvejen. En bodyscrub med kaffegrums sørger for at du fjerne døde hudceller, øger blodcirkulationen og dermed efterlader dig med en baby blød og lækker hud.

I og med at du har eksfolieret din hud er du dermed også meget mere modtagelig over for ting som cremer og olier, da de har nemmere ved at trænge ind og give maksimal effekt. Der findes mange forskellige måder og opskrifter på en hjemmelavet bodyscrub med kaffegrums, så lav lidt research og find lige præcis den du har lyst til at lave med de remedier du har.

Håndrens

Ligesom med en bodyscrub, kan dit kaffegrums også bruges på hænderne for at få bugt med snavs såsom olie, dej eller jord du har svært ved at få af. Ved at gøre dette sørger du dermed også for at få den eksfolierende virkning kaffegrums har, så du bliver efterladt med de lækreste bløde hænder som du kan smøre ind i creme efterfølgende for maksimal blødhed og selvforkælelse. 

Kompost

Du kan lave din helt egen kompost af dine kaffegrums rester. Kompostering er en helt naturlig proces der sker, når sådan noget som blade, græs og grøntsager rådner og bliver mørkt – nemlig et næringsrigt materiale kaldet kompost. Når du bruger kompost i haven og i planterne sørger du for, at jorden får de vigtige næringsstoffer det skal have og dermed resulterer i bedre levevilkår for dine planter og blomster. Derfor sørger vi på det kraftigste at tilføje kaffegrums til din samling af kompost.

Hold naboens kat på afstand

Bliver du generet af naboens kat og får du måske uønsket kattebesøg i din have? Så kan din kaffegrums med fordel hjælpe dig af med det problem. Du kan nemlig tage din kaffegrums og blande det med noget appelsinskal og derefter sprede det ud i haven. Katte bryder sig nemlig ikke om duften af både kaffe og appelsin, så derfor er denne kombination både effektiv men også en uskadelig måde at holde kattene væk fra din have.

Skuremiddel

Dit kaffegrums kan bruges til så mange ting. En af de smarteste ting er at anvende det som et skuremiddel når du skal lave hovedrengøring derhjemme. Kaffegrums er nemlig et super effektivt skuremiddel til eksempelvis din køkkenvask eller andre lignende steder hvor du døjer med grimme belægninger eller sæberester. Denne metode er både billig og super bæredygtig, sammenlignet med køb af diverse rengøringsartikler.

Mørt og smagfuldt kød

Husk og gem dit kaffegrums efter du har brygget dig en god kop kaffe! Du kan nemlig anvende grumset i en marinade til et lækkert stykke kød. Ved at gøre dette, mørner du kødet og tilfører det en mild og røget smag og samtidig sørger for at du ender med en god og sprød skorpe til dit kød. Står du snart og skal hive grillen frem til noget lækker grillmad, bør du undersøge hvilken opskrift du kan finde til marinade, hvori dit kaffegrums kan indgå. 

kaffegrums

En rigtig god kop kaffe

Danmark er et af de mest kaffedrikkende lande i verden og er et af de lande som både nyder en kop kaffe både morgen, middag og aften og til enhver anledning. For rigtig mange er kaffe faktisk en uundværlig del af hverdagsrutinen og er noget mange skal have som det første om morgenen. Før du får noget kaffegrums du kan genbruge, både til gavn for dig selv, men også miljøet, er du selvfølgelig nødsaget til at brygge dig en god kop kaffe først. Så hvorfor ikke slå to fluer med et smæk?

En god kop kaffe kræver for det meste en god kaffemaskine. Men en god kaffemaskine behøver faktisk ikke at koste alverdens. Jo dyrere, jo flere funktioner får du selvfølgelig også med i din kaffemaskine. Men faktisk kan du få et hav at udmærkede billige kaffemaskiner eller espressomaskiner hos Bazta.com, hvor du i sortimentet både finder kaffemaskine med timer, kaffebrygger, kaffekværn og endda en mælkeskummer, hvis man er til mælk i kaffen.

Kaffe kan man altid drikke, da det har en bestemt hygge over sig, uanset anledning. Tag dine nærmeste med under armen, fyld en termoflaske op med friskbrygget kaffe og bevæg dig ud i skoven eller en park, til en picnic eller blot til en hyggelig dag i naturen.

Lignende Artikler