hjemmelavet pizzadej

Hjemmelavet pizza – 2 enkle og superlækre opskrifter

Saml din familie og dine venner og byd dem på en fantastisk lækker hjemmelavet middag. Du tilbereder din egen hjemmelavet nem pizzadej og pizzasauce hvorefter dine gæster selv kan vælge deres yndlings pizza toppings. Pizza er noget de fleste kan lide, da men netop selv har mulighed for at vælge det fyld man bedst kan lide. Det er kun fantasien som sætter grænser når det kommer til fyld på en pizza. Derfor er det oplagt at prøve at lave din helt egen pizza fra bunden og prøve dine favorit toppings af – hvem ved om det måske bliver den nye bestseller? Dette er med sikkerhed en super hyggelig og sjov måde at have venner og familie på middag og det er nemmere at lave din egen pizzadej end du måske går og tror.

Tips til den bedste hjemmelavet pizzadej

Det vigtigste når man laver hjemmelavet pizza er selvfølgelig dejen, da den er selve hele grundlaget for retten. Inden du går i gang, får du her nogle tips til at lave den bedste og mest luftige og sprøde pizzadej.

Brug en røremaskine!

Røremaskinen fordeler alle ingredienserne ordentligt sammen og giver dig det bedste og luftigste resultat.

Vælg det rigtige mel!

 Vælg noget bagemel som indeholder meget gluten, da denne type mel vil forbedre dejens elasticitet og gøre den nemmere at arbejde med. Derudover sørger dette for, at dejen ender med at blive ekstra luftig og sprød efter bagning. Et eksempel på mel med højt glutenindhold er blandt andet Manitoba hvedemel, som kan købes i de fleste dagligvareforretninger. Hvis du vil vide mere om forskellige meltyper, så læs madensverden.dk’s guide i meltyper.

Brug en pizzasten!

Pizzastenen forvarmer du i ovnen og derefter bager du din pizza derpå. Så er du sikret en pizza med en sprød overflade. Ved brug af en pizzasten, er det hertil optimalt at have en pizzaspade, som gør det væsentligt nemmere for dig at få din hjemmelavet pizza ind og ud af ovnen. Ved at gøre dette er du dermed også sikret en hyggelig restaurant følelse hjemme i dit eget køkken. Hvis du er i tvivl om hvor du skal købe din næste pizzasten, kan du med fordel tage et kig på Plusshop.dk, da de sælger alt til at lave den perfekte pizza.

Lav en dobbelt portion!

Det er super nemt at fryse din hjemmelavet pizzadej ned. Rul dejen til en kugle og læg den derefter i en frysepose og placer den i fryseren. Så er du klar til en anden god dag du får lyst til hjemmelavet pizza.

Grov Pizzadej

Personer

4

personer
Forberedelsestid

1

hour 

30

minutes
Bagetid

15

minutes

Her får du en lækker opskrift til hjemmelavet pizza på grov pizzadej som smager helt fantastisk samtidig med at den også mætter.

Ingredienser

  • 2 dl hvedemel

  • 2 dl grahamsmel

  • 2 dl rugmel

  • 3 spsk olivenolie

  • 2½ dl vand

  • 30 g gær

  • Knivspids salt

Fremgangsmåde

  • Har du en røremaskine kan du med fordel gøre følgende med denne. Start med at smuldre gæren i en skål med lunkent vand.
  • Tilsæt olivenolie og salt til skålen.
  • Tilsæt gradvist din mel, mens du rører rundt i dejen. Gør dette indtil du har en dej som er jævn og glat og som er nem at arbejde med.
  • Lad dejen hæve i cirka en times tid med et viskestykke over.
  • Efter du har sat din dej til hævning, tænder du ovnen på 225 grader.
  • Når dejen er færdig med at hæve, deler du dejen ud i 4 lige store stykker, som du derefter ruller ud på et stykke bagepapir til den ønskede form.
  • Top din dej med dine yndlings pizzatoppings og bag din pizza i ovnen i cirka 10-15 minutter.

Koldhævet Pizzadej

Personer

4

personer
Forberedelsestid

7

hours 
Bagetid

10

minutes

Her får du en fantastisk opskrift på en pizza lavet på koldhævet pizzadej. Grundlaget for en god pizza er selvfølgelig pizzadejen. Prøv vores fantastiske pizza opskrift og nyd dit eget hjemmelavet mesterværk og forkæl dine venner og familie med din helt egen hjemmelavet pizza.

Ingredienser

  • 700 g hvedemel

  • 10 g gær

  • 5 dl vand

  • Knivspids salt

Fremgangsmåde

  • Har du en røremaskine kan du med fordel gøre følgende med denne. Smuldr gæren i en skål med lunkent vand og lad gæren opløses.
  • Tilsæt gradvist melet og rør rundt ved lav hastighed i cirka 5 minutter, indtil du har en fin og jævn dej.
  • Tilsæt en knivspids salt og rør derefter i din dej ved middel hastighed i cirka 2 minutter.
  • Dejen skal hæve i cirka 4-5 timer ved stuetemperatur med et tyndt viskestykke over sig. Alternativt kan du lade din dej koldhæve i 10-15 timer i køleskabet.
  • Efter din dej er færdig med at hæve, deler du dejen 4 lige store stykker og ruller dem til jævne kugler. Her kan du vælge at lade din dej hæve yderligere 2 timer ved stuetemperatur.
  • Tag din dej og hæld en smule olivenolie over dejen, så den ikke tørrer ud.
  • Når dejen er færdighævet endnu engang, sætter du ovnen på 230 grader og ruller den ud til den ønskede form.
  • Fyld din pizza med dine yndlings pizzatoppings og bag dem derefter midt i ovnen i cirka 10 minutter.
nutella pizza

Nutella pizza

Hvad siger du til en pizza blandet med en dessert? To af de bedste ting i verden blandet sammen. Når du laver hjemmelavet pizza, så husk at du kan gemme noget af dejen til senere på aftenen. En pizzaaften er jo helt perfekt hvis den toppes med en dessert pizza.

Rul en dej ud og fordel den med Nutella. Efter pizzaen er bagt kan du toppe den lækre dessert pizza med lige den topping du foretrækker med Nutella. Et godt tip er forskellige slags bær, såsom blåbær, jordbær, hindbær, bananer eller hvad end du foretrækker af frugt. Du kan også vælge at toppe pizzaen med lækker flødeis. Ved at lave en Nutella pizza er du sikret glade gæster som får stillet deres søde tand da alle ved garanti vil elske en lækker dessertpizza med Nutella.

Lignende Artikler