sund frokost

Sund frokost – 5 ideer til en nem og sund madpakke

Leder du ligesom mange andre efter inspiration til en sund frokost som du kan tage med som en lækker madpakke i skole eller på arbejde? Så kommer vi her med vores 5 ideer til en nem og sund madpakke, både med madpakke ideer til kræsne børn og madpakke ideer til voksne

Sommeren har taget en ende og forhåbentlig har de fleste hygget sig over sommeren med god grillmad og masser af is med guf. Men går man for længe og glemmer lidt hvor meget mad man indtager, kan det godt være at sommeren måske har sat sine spor. Det kan også være, at du blot leder efter madpakke ideer, da du måske er træt af de samme kedelige rugbrødsmadder med leverpostej og remoulade. 

Uanset hvad, så ved vi hvor vigtigt det er med en nærende og sund frokost, så du både kan holde energien i gang hele dagen samt gøre noget godt for din krop og din mave, ved at fylde den med sundt fedt, energigivende kulhydrater, protein og fibre

Her får i vores 5 bud på sunde madpakke ideer som både er nemme og hurtige at lave og noget som de fleste vil kunne lide. Hvem ved, måske du får sneget lidt grøntsager med i madpakken til de kræsne børn ved at lave en af disse opskrifter?

God fornøjelse og velbekomme!

1. Cæsar salat

Det kan lyde nok så kedeligt med en salat på madpakken, men faktisk er en cæsar salat ikke så ringe, hvis du blot tilbereder nogle lækre og smagfulde ingredienser du kan tage med til en saml selv salat som sund frokost! Vi har den helt perfekte opskrift på en lækker cæsar salat med crispy kylling LIGE HER, hvor du kan tilberede til flere dages madpakke med lækre hjemmelavede brødcroutoner, hjemmelavet dressing og parmesanost.

Til at lave denne opgang cæsar salat er der dog lige nogle køkkenredskaber du skal have klar derhjemme før du kan gå godt i gang. Her henviser vi til Bazta.com, som har et bredt udvalg af alt til køkkenet indenfor køkkenmaskiner, knive, pander, gryder og skærebræt. Læs mere om hvilke køkkenredskaber du får brug for, i opskriften.

2. Tunsandwich

Mange vil nok sige at de ikke bryder sig om tun – men så vil vi sige, at de bare aldrig har fået sig en lækker nok tunsalat! Mange kender nok de famøse Tunacado fra Joe and the Juice, som smager helt fantastisk. Faktisk er den også ekstremt nem at lave selv! Når du skal købe ind til din hjemmelavede tunsandwich ala tunacado, har du jo netop også til flere sandwich, så du ikke skal tænke på at finde på flere forskellige madpakke ideer – du kan blot lave en sandwich klar til hver dag i ugen. 

Se en helt fantastisk opskrift på en hjemmelavet tunsandwich aka Tunacado lige her!

3. Hjemmelavet pita

Inspiration til madpakke ideer til kræsne børn er ikke altid lige nemt, da man som ung tit går igennem nogle faser hvor man kan lide nogle ting mere end andre – og slet ikke fordrage nogle ting. Men en byg selv pita er vi altså sikre på vil blive løsningen på problemerne med kræsenhed hos børnene, da man selv kan vælge præcis det fyld man elsker. Pita er en sjov og sund frokost, som med det rette fyld kan blive den bedste og mest spændende madpakke man kan have med sig – om det er til skole eller arbejde. 

Du kan som sagt vælge det fyld du lige præcis elsker eller som dit barn elsker. Det kan være alt fra æg, minifrikadeller, skinketern, salat, tomat, majs, feta ost og agurk. Det er både super nemt, hurtigt og en billig madpakke løsning. For at gøre det endnu billigere kan du endda vælge at lave dit eget hjemmelavet pitabrød. Her kan du bage, så der er til flere uger ad gangen, ved at nogle ned. Så er du sikret en nem madpakke og en sund frokost på ingen tid! Find den lækreste opskrift på hjemmelavet pitabrød lige her, hvor du også kan finde yderligere inspiration til fyld til pita. 

4. Bananpandekager

En af vores favorit ideer til madpakke hvis man har lidt overskud aftenen før eller om morgenen, er en proteinrig og sund snack – nemlig en lækker omgang bananpandekager. De kan nemlig både spises varme og kolde og smager helt vildt lækkert og som et syndigt stykke kage – men et stykke kage du kan spise med rigtig god samvittighed. 

Disse gør sig altså også bare rigtig godt som en lækker madpakke og sund frokost, hvor du eventuelt kan have toppings med til dine bananpandekager i nogle beholdere. Find en opskrift på nogle søde og mættende bananpandekager lige her i denne guide til opskrifter på sund morgenmad til en sundere hverdag.

5. Grove pølsehorn

Vi kender selvfølgelig de klassiske pølsehorn som hos de fleste er en klar og sikker vinder til en lækker madpakke. Pølsehorn er ikke i den forstand usunde, da det er en mættende og næringsfyldt snack – men den kan altså fyldes op med endnu flere fibre, som din krop med sikkerhed vil sætte pris på. Det anbefales nemlig af Fødevarestyrelsen, at man spiser mindst 75 g fuldkorn om dagen.

Derfor kan disse lækre og smagfulde grove pølsehorn anbefales som sund frokost, da de både er super nemme at lave og at de har flere fibre end et almindeligt lyst pølsehorn typisk har. Derfor vil vi betegne dette sunde pølsehorn som en sund frokost, som kan laves i flere portioner og som kan fryses ned, så man ikke behøver at bage en ny omgang hver uge. Det er bare med at afsætte en eftermiddag til bagningen og derefter have en lækker madpakke klar hver dag!

Tip! I stedet for en almindelig pølse, så lav disse med enten kyllingepølser eller kalkunpølser for ekstra protein og smag.

Lignende Artikler