hverdagsmotion

Motion og velvære – 3 tips til enkel hverdagsmotion

Motion og velvære hænger massivt sammen. Alle mennesker ved, at motion og bevægelse er gavnligt for både krop, sjæl og velvære. Men hvad alle måske ikke forstår er, at træning faktisk er livsvigtigt. Det vil sige, at hvis ikke vi bevæger os, kan det forårsage en lang række livstruende sygdomme – psykiske såvel som fysiske.

Træning har med andre ord stor betydning for, hvordan vi har det, hvordan vi sover og vores generelle livsglæde. Fysisk aktivitet har mange fordele og det er aldrig for sent at begynde at bevæge sig og få en glad træning.

Motion og velvære: hvordan påvirker træning kroppen?

Hvis du er nysgerrig på hvordan motion og velvære hænger sammen, hvorfor det er godt at træne og hvad det gør for dig både fysisk og psykisk så læs med her for at blive klogere.

Sygdom og motion

Mangel på motion og træning kan føre til en lang række sygdomme. Uden træning stiger blodtrykket, du får sværere ved at koncentrere dig, hukommelsen forringes og din krop bliver stiv og muskler slappe. Eksperter har oplyst en række sygdomme og diagnoser som kan opstå, hvis ikke vi træner. Nogle af disse kan være sådan noget som diabetes, fedme, depression og hjerteproblemer. Det kan ikke siges nok, motion og velvære er afgørende faktorer for din livskvalitet.

Søvn og motion

Mange mennesker lider af søvnproblemer og kan have svært ved at sove i længere perioder. Mange oplever at vågne op med hovedpine eller endda bare går rundt med dagligt ondt i hovedet samt overvældende træthed i løbet af dagen. Motion er bevist at modvirke stress og med mindre stress sover du dermed også bedre. Motion er med til at øge blodcirkulationen i kroppen, hvilket gør det nemmere for kroppen at frasortere skadelige ting såsom stresshormoner. Kort sagt, din søvn bliver bedre og du vil døje mindre med hovedpine, hvis du motionerer regelmæssigt.

Trivsel og motion

Uden motion og bevægelse har vi lettere ved at miste fokus og koncentration, kreativiteten falder, vi kan få svært ved at træffe beslutninger og vi bliver nemmere trætte og udmattede. Kroppen og hovedet arbejder sammen, så hvis ikke vi giver kroppen den træning og bevægelse vi har brug for, bliver vores psyke også påvirket. I værste fald kan det føre til stress og depression. 

søvn og helbred

Hvad kan jeg gøre for at få mere motion i hverdagen?

Det anbefales, at voksne over 18 år bevæger sig mindst 30 minutter om dagen. Det er vigtigt, at du får pulsen ordentligt op med jævne mellemrum, så din krop kan få lov til at arbejde. Et tip kan være, at kombinere et par gåture med lidt hårdere træning en gang imellem. De fleste ved, hvorfor de skal træne – men hvad sker der egentlig med kroppen når du træner? Ved at lave disse små forandringer i hverdagen kan det få stor betydning og positiv effekt på dit helbred.

Vælg altid cykel eller gåben, hvis muligheden er der

Hvis du cykler eller går hver dag, i stedet for at køre bil, vil du hurtigt kunne mærke forskel på dit humør. At starte dagen med lidt motion og frisk luft, gør dig mere opmærksom hele dagen. Under længere gåture er behagelige sko et must. Med et par rigtige løbesko eller træningssko, bliver gåturen tusind gange nemmere og sjovere. Et par ordentlige sko behøver ikke at koste alverden og som medlem hos Plusshop finder du nogle billige og gode sko til formålet. 

Tilføj musik til din træning

Vi ved nu at motion og velvære hænger sammen, men noget som er bevist at booste motivationen og din livskvalitet er musik! Når du er ude at løbe eller i fitnesscenteret, er musik din bedste motivator. God musik booster dig og får motivationen til at skyde til tops. Et par gode høretelefoner er afgørende når du træner.

Hvis du står og er i tvivl om hvilke høretelefoner du skal have til træningen finder du her en guide i at vælge de bedste høretelefoner til træningen. Så lav en playliste med dine yndlingssange og løb i takt med melodien og beatet i sangen. Et tip er at lave såkaldt HIIT træning til en god sang som er oppe og nede i tempo for virkelig at føle musikken under træningen.  

Hjemmetræning

Grunden til at mange ikke dyrker motion, er fordi de ikke føler at tiden er der i hverdagen. Men hvad mange glemmer er, at hjemmetræning kan være mindst lige så effektiv som en trænings i fitnesscenteret. Du kan sagtens nøjes med at lave styrkeøvelser i stuen eller i haven og dermed spare en masse tid og penge. Det eneste du skal bruge, er måske noget basis træningsudstyr, så du ikke behøver at blive alt for kreativ derhjemme.

Ved at være medlem hos Plusshop.dk opnår du nemlig den fordel at du kan finde træningsudstyr til skarpe priser, så du kan komme godt i gang med at opgradere din motion og velvære. Noget som kunne være virkelig behjælpeligt ville være at have en træningsmåtte også kaldt en yogamåtte, et par håndvægte, kettlebells eller elastikker til elastik træning. Med disse træningsværktøjer, kan du komme utroligt langt og samtidig spare en masse tid og penge i hverdagen. 

Det betyder faktisk ikke så meget om du vælger at træne cardio eller styrketræning, når det blot handler om at få noget motion i hverdagen. Motion og velvære hænger i stor grad sammen og begge dele har en utrolig positiv effekt på din krop og mentale sundhed. Det er vigtigt at du finder den type motion som passer bedst til dig og dit liv. Det bedste er selvfølgelig at kombinere styrketræning med cardio.

Cardio sørger for at du får en god kondition og udholdenhed og gør, at du føler dig mere vågen, samtidig med at det er godt for din krops helbred, mens styrketræning sørger for at styrke dine led og muskler, så du kan klare dig nemmere igennem hverdagen. Det eneste der kan forbedre dit helbred, er dig selv og dine valg. Det tager ikke mere end 30 minutter om dagen og så er du færdig. Start i dag – opgrader din motion og velvære! 

Lignende Artikler