børn der laver sæbebobler

Sommerferieaktiviteter: 5 ideer til leg i haven

Leder du efter sommerferieaktiviteter som du og dit barn kan lave i haven når det gode vejr byder sig? Så er du kommet til den helt rigtige guide! Vi ved, at man hurtigt kan løbe tør for ideer når det kommer til aktiviteter over sommerferien og de små måske begynder at kede sig derhjemme. Derfor har vi netop lavet denne guide, for at forhindre at kedsomheden rammer i løbet af sommerferien.

Hvorfor er leg vigtigt? Ved at holde gang i legen frem for at sidde stille dagen lang, fremmer du i stor grad kreativiteten hos dit barn. Ikke nok med at de bliver mere kreative ved at lege og fantasere, men de lærer blandt andet også selv at fordybe sig i det de laver og sætter både motorikken men også hjernen godt på spil.

Skab dejlige sommerminder med disse havelege

Hvad kan du gøre, for at sørge for at dit barn får mest muligt ud af legen? Det ideelle ville være at skabe leg som er både kreativt og fysisk aktivt, så du sørger for at de både får motion og stimulation i hjernen. Lige netop forslag til lege som opfylder disse krav, går vi i dybden med, når vi her kommer med 5 sjove aktiviteter du kan lave derhjemme i haven med dit barn.

1. Hop på trampolin

Vi kan garantere at der næsten ikke findes noget sjovere end en god tur på trampolinen med fuld fart, hop og sjove tricks. Ved at hoppe på trampolin får dit barn både pulsen op, de kan skabe sjove lege og udfordringer og de styrker deres muskler og krop ved at bevæge sig.

Dog er det utroligt vigtigt at pointere, at sikkerheden bør komme først når dit barn skal op og lege på trampolinen. Derfor bør du som minimum have sikkerhedsnet og generelt en trampolin af høj kvalitet, for dit barns sikkerhed. Er du i tvivl om hvilken type trampolin der passer bedst til jeres have og jeres behov, så læs denne guide til at vælge trampolin til haven, inden i går i gang med de helt sjove sommerferieaktiviteter.

2. Lav sæbebobler

Der er da ikke noget hyggeligere end at blæse flotte, skinnende sæbebobler og måske endda konkurrere om, hvem som kan lave den største – se DET sommerferieaktiviteter der vil noget.

Enten kan i købe almindelige små bøtter sæbebobler, eller i kan tage den til næste skridt og anskaffe jer en sæbeboblemaskine. En sæbeboblemaskine er en rigtig sjov gadget og noget som kan holde de mindste underholdt i et godt stykke tid, da de kan fange bobler og have det sjovt med at fylde maskinen op.

sommerferieaktiviteter

3. Byg sandslotte i sandkassen

Der er altså bare ikke noget federe end et sandslot som står super skarpt. Det er et must at bygge sandslotte når man er en tur på stranden og som en del af jeres sommerferieaktiviteter. Mange laver endda konkurrence i at overgå hinandens sandslotte og bygge større, højere og mere unikt.

Har du ikke lige en strand i baghaven er det næstbedste selvfølgelig en sandkasse. Her kan dit barn få timer til at gå og slippe fantasien løs, så længe de blot har en spand og en skovl – så er der ingen begrænsninger!

4. Spil aktive udendørsspil

Udendørsspil er uden tvivl et kæmpe hit inden for sommerferieaktiviteter, som du kan få hele sommeren til at gå med, med dine børn eller blot som legesyge forældre.

Dette kan både være for dem som elsker at konkurrere eller blot dem som elsker en omgang sjov og ballade. Der er et hav af muligheder for aktive udendørs spil du kan lave i haven, men nogle af vores klare favoritter er en omgang kroket, minigolf, stangtennis eller selvfølgelig en sjov fodboldkamp.

5. Gå på insektjagt

Tag dine sommerferieaktiviteter med helt ud i naturen!

Elsker dit barn natur og kan i sagtens få tiden til at gå med at observere naturen og de sjove insekter som lever i den, så er det oplagt at gå på insektjagt i haven.

Denne oplevelse er både fascinerende og lærerig for dit barn, da de lærer om hvilke levende væsener som findes i blade, træer og i jorden. Det lærer dit barn at være tålmodig da det ikke lige er altid man måske fanger sommerfuglen i første hug, eller man måske ikke lige finder den flotte mariehøne med det samme. Derfor kan der gå god tid med at gå rundt og lede, hvorefter dit barn kan beundre de dyr som bliver opfanget og opleve glæden i at slippe dem fri igen efterfølgende.

Lav jeres egen myrefarm, beundr de unikke sommerfugle, eller se hvilke andre sjove insekter i kan finde i jeres baghave.

sommeraktiviteter for børn

En sjov dag i haven med børnene

Nu hvor i har vores bedste bud på udendørsleg med de mindste i sommerferien, er der jo kun én ting tilbage at tage stilling til – og det er bare at finde ud af hvad du og dit barn helst vil.

Står du måske og er lidt i tvivl, eller mangler du måske nogle af de ovennævnte ting til jeres sommerferieaktiviteter og før legen kan begynde, så er det med at kigge ind på Bazta.com, som har et hav af produkter til udendørsleg. Her finder du alt hvad du skal bruge, om det er insektsafari du skal på, til en omgang kroket i haven eller der skal konkurreres om det flotteste sandslot. 

Hvad venter du på? Få gang i jeres sommerferieaktiviteter før sommeren er forbi!

Lignende Artikler