Spaghetti carbonara – 2 opskrifter både med og uden fløde

Pasta carbonara eller spaghetti carbonara er en enkel og klassisk italiensk pastaret. Spaghetti carbonara er en pastaret som passer perfekt til en romantisk aften med vennerne og et glas vin, men også som en hverdagsret sammen med familien. Gennem årene har vi set adskillige kopier og fortolkninger af, hvordan man laver en spaghetti carbonára, som man får den i Italien.

Spaghetti Carbonara er en klassisk italiensk spaghettiret, der har vundet hjerterne hos madelskere over hele verden. Denne lækre pastaopskrift har sin oprindelse i Rom, Italiens hovedstad, og dens historie kan spores tilbage til midten af det 20. århundrede. Carbonara-navnet antages at stamme fra det italienske ord “carbone”, der betyder “kul”. Det antages, at retten blev skabt som en favorit blandt kulminearbejdere i regionen, som fandt trøst og energi i den fyldige og tilfredsstillende kombination af pasta, bacon, æg og ost.

Spaghetti carbonára som vi ofte ser i Danmark, adskiller sig tit fra den helt originale opskrift på den klassiske italienske pastaret “Spaghetti alla carbonara”. Mejeriprodukter er i det skandinaviske køkken meget hyppigt brugt, herunder fløde, som vi finder i en stor del af de danske retter. I en af opskrifterne har vi nemlig også valgt at tilføje fløde til vores opskrift på pasta carbonara. En autentisk italiensk carbonara laves faktisk uden fløde og indeholder meget få ingredienser, hvilket gør den meget hurtig at tilberede. Derfor får du her to forskellige opskrifter på pasta carbonara, både en klassisk carbonara opskrift og en skandinavisk variation med fløde tilsat.

Meget kort og simpelt.. Så mener vi, at de to nedenstående Spaghetti Carbonara opskrifter er verdens bedste hjemmelavede opskrifter på en klassisk, autentisk italiensk Spaghetti alla Carbonara! Grazie mille!

1. Den autentiske og klassiske Spaghetti Carbonara

Autentisk Italiensk Spaghetti Carbonara – Uden Fløde

Personer

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes

Spaghetti alla carbonara som den hedder i Italien, er en klassisk pastaret fra Rom, som har spredt sig og er elsket verden over. Pastaretten er kendt for sin enkelthed med få ingredienser, men selvfølgelig også for sin gode smag og cremede konsistens. Følg opskriften nedenfor og se om du kan imponere dine venner eller familie med en lækker italiensk carbonara uden fløde.

Ingredienser

  • 350 g spaghetti

  • 150 g guanciale (alternativt almindelig bacon)

  • 90 g revet parmesan

  • 4 æggeblommer

  • 1 æg

  • 1,5 dl saltet pastavand

  • Sort peber

Fremgangsmåde

  • Kog saltet vand op i en gryde med låg.
  • Skær fedtet af din guanciale og skær det resterende i mindre stykker (ca. 1 centimeter).
  • Steg din guanciale ved svag varme på en tør pande i cirka 10 minutter.
  • Når vandet er kommet i kog, tilsætter du pastaen og den koges al dente (ca. 2 minutter kortere end der står på pakken).
  • Tag en skål og pisk æggeblomme, æg og parmesan sammen med en gaffel, indtil du får en jævn sauce.
  • Når pastaen er kogt, tager du den gemte pastavand og hælder tilbage i gryden sammen med din pasta.
  • Rør derefter æggeblandingen i og rør til du får en cremet konsistens.
  • Smag til med sort peber og spis med det samme.

Tip

  • Et godt tip når du laver en pastaret generelt, hvor pastaen skal blandes med pastasaucen i en gryde, er at bruge en stor pande med høj kant. Det vil gøre det en del nemmere for dig at vende pastaen og få det cremede resultat du ønsker, samtidig med at du kan tilberede større portioner og dermed invitere både venner og familie på en lækker cremet pastaret.

Er du usikker på hvor du skal købe din næste pande til en fornuftig pris, så kan du hoppe ind på Bazta.com, hvor du finder et stort udvalg af pander, der passer perfekt til at lave Spaghetti Carbonara i.

Ved du hvorfor det handler om at have den helt rette pande? Hvis du spørger en italiensk spaghettiekspert, så vildu straks lære, at en helt rigtig Spaghetti Carbonara ikke kan laves uden den helt perfekte pande – med andre ord, så kan det ikke lade sig gøre i hvilken som helst pande.

2. Skandinavisk-inspireret Spaghetti Carbonara

Skandinavisk Pasta Carbonara – Med Fløde

Personer

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes

Til dig som elsker en fyldig og cremet pastaret, er den skandinaviske version af pasta carbonara det perfekte valg til dig. Denne pastaret går lige i alle pastaelskernes hjerter og specielt hos børn. Hvem elsker ikke bacon, pasta og fløde? Her får en en opskrift på en cremet og god pasta med bacon og fløde.

Ingredienser

  • 350 g spaghetti

  • 2 pakker bacon

  • 1 dl piskefløde

  • 3 æggeblommer

  • 2 dl revet parmesan

  • Salt og sort peber

  • Lille bundt persille

fremgangsmåde

  • Kog saltet vand op i en gryde med låg.
  • Skær bacon i mindre stykker og steg det sprødt ved middel varme på en tør pande.
  • Når vandet koger, tilsættes spaghetti og koges efter anvisning på pakken.
  • Rør æg, parmesan, fløde, salt og peber sammen i en skål.
  • Når din pasta er færdigkogt, hældes vandet fra og pastaen kommes tilbage i gryden.
  • Tilsæt æggeblandingen og rør ved svag varme, indtil du får en cremet konsistens.
  • Smag til med sort peber og persille og top eventuelt med mere parmesan.

Når du nyder din hjemmelavede Spaghetti Carbonara, bliver du revet med til Rom og får en fornemmelse af Italiens kulinariske arv. Denne ret er en hyldest til det enkle og autentiske italienske køkken, hvor få, men nøje udvalgte ingredienser kombineres til perfektion. Lad dig forføre af den cremede pasta, den rige smag af bacon og den intense ostesmag, der fusionerer i en himmelsk bid.

Spaghetti Carbonara er en ret, der hylder traditionen og skaber en følelse af samhørighed omkring spisebordet. Så inviter dine venner og familie til at dele denne lækre ret med dig og lad det italienske køkken bringe glæde og varme til din middag. Det er også den perfekte anledning til at lave nogle lækre velkomstdrinks – find herlige opskrifter på de bedste velkomstdrinks, på en skøn sommeraften, der byder på selveste Spaghetti Carbonara! Buon appetito! Viva Italia!

Spaghetti carbonara, spaghetti alla carbonara

Lignende Artikler