Cookies opskrift: 2 opskrifter på verdens bedste cookies
Cookies eller småkager som vi ville sige på dansk er en helt sikker vinder i de flestes hjerter og søde tand. Cookies med chokolade smager helt fantastisk og hvis de er friskbagte og spise lune smelter de med på tungen. Nogle af de helt klassiske cookie opskrifter er selvfølgelig de rigtig amerikanske chocolate chip cookies. Alle bør selvfølgelig have en opskrift i deres samling på en helt klassisk chocolate chip cookie. Der er nemlig ingen sjove ingredienser eller lang forberedelsestid, men blot en hurtig og lækker knasende og søde småkage du kan nyde til eftermiddagskaffen eller som en hurtig sød snack på farten. Før du kan gå i gang med bagningen, bør du dog have styr på at du har alt du skal bruge af redskaber. Derfor får du her en lille huskeliste, så du hurtigt kan se om du har det mest essentielle udstyr til din bagning:
- Håndmixer eller røremaskine
- Køkkenvægt
- Skål
- Ske
- Kniv
Hos Plusshop.dk finder du faktisk rigtig mange af de ting du skal bruge til bagning og med medlemskab kan du købe dem hjem til super fordelagtige priser.
Nu hvor du har styr på udstyret til dine at bage dine cookies, får du her 2 opskrifter på nogle af de lækreste opskrifter på nemme småkager med chokolade. Sæt musik på, lav en kop kakao, tænd nogle stearinlys og sæt gang i den store småkagebagning af lækre sprøde cookies fra bunden.
Chocolate Chip Cookies
15
stk20
minutes15
minutesFørst får du selvfølgelig en af de bedste opskrifter på chocolate chip cookies som er sprøde udenpå og bløde indeni som er helt perfekte til når den søde tand melder sig.
Ingredienser
250 g hvedemel
200 g mørk chokolade
140 g blødt smør
120 g brun farin
120 g sukker
1,5 tsk vaniljesukker
1 tsk salt
1 æg
fremgangsmåde
- Tænd ovnen for 175 grader almindelig ovn.
- Pisk brun farin, smør, vaniljesukker og sukker sammen.
- Tilsæt æg og pisk lidt igen.
- Ved middel hastighed på din pisker, tilsætter du nu hvedemel, bagepulver og salt til blandingen.
- Hak din chokolade til ønskede størrelse stykker og vend det til sidst i dejen.
- Tril dejen til kugler, placer dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i cirka 15 minutter.
- Lad dem afkøle på en rist inden servering.
Tip
- Hvis du synes det er kedeligt kun med chokolade eller du måske bare gerne vil lave flere portioner med forskellige smage, kan du sagtens bruge den samme dej og prøve nogle forskellige typer smage af. Prøv at lave dine hjemmelavede småkager med hvid chokolade, nødder, M&Ms, rosiner eller kokos. Her vil der med sikkerhed være noget for enhver smag og noget som helt bestemt også vil være børnevenligt til de mere kræsne småkage-spisere.
Chokolade Og Kakao Cookies
12
stk20
minutes13
minutesDisse småkager med chokolade er helt perfekte til den søde tand og har en tilpas lækker mængde chokolade og fyldig kakaosmag som smager helt fantastisk.
Ingredienser
160 g hvedemel
125 g sukker
110 g blødt smør
100 g brun farin
100 g mørk chokolade
30 g bagekakao
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1 æg
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen for 180 grader varmluft.
- Pisk brun farin, smør, vaniljesukker og sukker sammen i et par minutter.
- Tilsæt æg og pisk lidt igen.
- Tilsæt hvedemel, bagekakao, bagepulver og salt og rør det hele godt sammen.
- Hak din chokolade til ønskede størrelse stykker og vend det til sidst i dejen.
- Tril dejen til små kugler og placer dem på din bageplade med bagepapir.
- Pres kuglerne let inden du placerer dem i ovnen og sørg for god afstand mellem småkagerne, da de vokser.
- Bag dem i cirka 13 minutter.
- Lad dem afkøle på en rist inden servering.
Opbevaring af småkager
Med den rigtige opbevaring af dine cookies kan du forlænge holdbarheden og bidet i dine småkager endnu længere. For at bibeholde sprøde cookies bør du opbevare dem i en tætlukket beholder eller dåse. Ved at du opbevarer dem i en lufttæt beholder, sørger du for at sikre dig sprøde cookies endnu længere tid og faktisk helt op til en måned. Hvis ikke du har noget som lukker helt tæt, er et tip at lægge bagepapir, sølvpapir eller husholdningsfilm mellem låget og beholderen, så sørger du for at der intet luft slipper igennem.
Kan man fryse småkagedej?
Svaret er ja. Du kan fryse din småkagedej ned, men faktisk kan du også fryse dine cookies ned, efter de er lavet. Hvis du gerne vil fryse dejen ned, er et godt til at forme dejen til kugler og derefter putte dem i en bøtte som tåler fryseren. Dejen kan derefter tages direkte fra frys og bages til lækre sprøde og nybagte cookies. Ved at fryse dejen ned, sørger du for altid at være klar til friskbagte varme cookies, da de fleste slags småkagedej faktisk nemt kan holde sig i fryseren i 2-3 måneder. Føler du mere for at fryse dem ned efter de er bagt, så det går en smule hurtigere i den anden ende, kan dine cookies sagtens blive sprøde igen, hvis du varmer dem i ovnen i nogle minutter. Her kan du bare fryse dine hjemmelavede cookies ned i en dåse eller beholder som tåler fryseren og tage dem op når du får lyst til en varm lækker cookie.