tapas retter

10 ideer til tapas retter – festmad til mange

God fest mad spørger du? Tapas er svaret!

Her får du 10 tapas ideer til nem tapas som både kan gå som nemme forretter, forret til nytår, eller blot nemme forretter til fest. Ja, egentlig kan du faktisk spise det i alle anledninger og også som hovedmåltid – der er jo ingen regler!

Mangler du tapas inspiration og ideer til nem fest mad, så læs med i denne artikel hvor vi kommer med vores 10 absolutte favoritter af tapas retter du kan servere for dit selskab, om det er familie, venner eller til en stor fest.

Tapas ideer til forret, festmad eller hyggeaften

1. Bruschetta med tomat og ost

Bruschetta er en sikker vinder og kan laves i mange variationer. Vi kan anbefale disse flutes med soltørrede, friske eller hakkede tomat med ost – om det er smøreost, parmesan eller mozzarella.

2. Melon med skinke

Den kolde melon giver et super lækkert modspil til den saltede serrano skinke og er en let og frisk appetizer.

3. Saltmandler

Saltmandler er den perfekte snack på din tapas menu! Faktisk er nødder bare ideelt at have på tapas bordet i alle mulige former.

4. Croissant med hønsesalat

Til en af de lidt større retter, kan en hjemmebagt eller købt croissant være en perfekt ret at servere på tapasbordet. Lav en lækker hønsesalat og server som en af de lidt større retter.

5. Blinis med stenbiderrogn eller laks

Blinis eller også hvad det egentlig er – minipandekager! Dette er en af de lækreste små forretter og noget alle med sikkerhed vil elske! du kan nemlig lave dem med det fyld du ønsker, om det skal være anretning med fisk eller andet, så er blinis bare den perfekte forret. Her kan vi blandt andet anbefale blinis med laks og blinis med stenbiderrogn.

6. Lakseroulade med dild

Lakseroulade er absolut noget du bør prøve at lave hvis ikke du har smagt det før! Til dem som elsker laks er denne appetizer simpelthen så lækker, da den består af den friske laks med en creme af flødeost og dild, eller hvordan du end ønsker at lave den. Prøv det af!

7. Hummus

Mmm… hummus. Denne dyppelse kan måske dele vandene, men vi mener absolut at hummus er et must på denne menu. Denne dyppelse kan laves på flere forskellige måder og med mange typer af ingredienser og er perfekt til grøntsagsstænger eller på brød med et stykke pølse eller skinke.

8. Spyd med sødt og saltet fyld

Et spyd er perfekt også som en hurtig snack til bordet. Her kan du egentlig fylde lige det på du vil, men en populær kombination er faktisk melon, serrano, ost og en form for grøntsag. Så er der lidt for alles smag.

9. Bruschetta med serranoskinke og mozzarella

Ligesom den første bruschetta har vi også her endnu et forslag til en lækker form for bruschetta du kan lave til tapasbordet. Her er et forslag at servere dit flute med serranoskinke, mozzarella og eventuelt lidt salat på toppen. Voila! En fantastisk smagfuld bid.

10. Sliders med kylling, pulled pork eller oksekød

En af de lidt tungere men bestemt også små og gode retter, er sliders. Sliders er i princippet bare en mini burger, hvilket vil sige at du bare laver alle ingredienserne i miniature form. Lav dine sliders med crispy chicken, pulled porn eller en bøf af oksekød og eventuelt med ost. Så er der små hapsere til alle!

De helt nemme forretter til fest

Nu er du vidst ikke i tvivl om hvad tapas er, men tænker du stadig:

Hvad er tapas egentlig helt konkret?

Så er det enkelte svar blot, at det oprindeligt er en række små spanske retter som kan bruges både som appetizer eller som et helt måltid. Måltidet består af snacks, minimad og små anretninger af forskelligt pålæg, ost, frugt og dyppelse. Specielt osten er vigtig når vi snakker tapas, hvor du måske kan undre dig:

Hvilke ost er god til tapas?

Her er det med at have et bredt udvalg af oste, da det er en stor del af essensen af anretningen. Her kan vi varmt anbefale af stille små skiver frem at vesterhavsost, rav ost, cheddar, brie, flødeost og blåskimmelost. Så er der lidt til enhver smag!

Med disse 10 tapas ideer kan du lave den flotteste og lækreste tapas anretning hvor du hertil også med fordel kan lave dessert tapas som dessert, som en del af din tapas menu. Tapas er desuden en forret, hovedret eller dessert som kan laves i forvejen, hvilket gør det til en af de smarteste retter, hvis det er til fest mad eller større selskaber det skal laves til. Det er både hurtigt at lave og du sparer en masse tid og stress på selve dagen det skal serveres.

Står du tilfældigvis og mangler en ny pande at lave dine blinis i, en skarp kniv at skære brød og diverse ud med, eller måske bare en blender eller foodprocessor at lave din dyppelse i, så se Bazta.com’s brede udvalg af køkkenredskaber til helt fantastiske besparelser ved at følge dette link.

Der er ingen begrænsninger for hvad du kan tilføje af mad til dit festbord – kun fantasien sætter grænser når det kommer til tapas! Rigtig god appetit.

Se vores andre lækre madopskrifter eller find inspiration LIGE HER!

Lignende Artikler