Kransekage opskrift til nytår, studentertiden eller fejringen

Verdens bedste kransekage opskrift – hvem elsker ikke et lækkert stykke kransekage! 

Her får du i hvert fald en super nem og ligetil opskrift på kransekage med glasur, som smager himmelsk og noget alle vil kunne begive sig ud i at lave. Denne kage kan du servere til alle slags fejringer, om det er til nytår eller du ønsker en hapser til kagebordet til fejringen af studenten, fødselaren eller til brylluppet. Kransekage er også en helt perfekt måde at få brugt sine marcipan rester som man eventuelt kunne have liggende i køkkenskabet.

Opskrift på gammeldags kransekage med glasur

Antal

12

stk
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedelsestid

20

minutes

Her finder du en opskrift på kransekage til 1 kage som svarer til ca. 12 stykker kransekage med glasur.

Ingredienser

  • Kransekage
  • 500 g rå marcipan

  • 150 g flormelis

  • 1 æggehvide

  • Glasur
  • 100 g mørk chokolade

  • 150 g flormelis

  • 1 æggehvide

Fremgangsmåde

  • Ælt din marcipan sammen med din flormelis og din æggehvide, indtil du har en ensartet dej.
  • Del nu din dej op i lige store klumper, som ca. er 55 g stykket.
  • Tril dine klumper til små pølser og placer pølserne på en bageplade med bagepapir.
  • Brug dine fingre til at forme dem til den ønskede runde form eller lad dem beholde den aflange form de har, hvis det blot er hapsere.
  • Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn med over og undervarme og bag kransekagen i midten af ovnen i ca 15-20 minutter.
  • Hold øje med din kransekage efter ca. 8 minutter, så de ikke får for meget.
  • Når din kransekage er let gylden, tages den ud af ovnen og afkøles helt.
  • Smelt den mørke chokolade over et vandbad eller i mikroovnen i en skål.
  • Dyp din kransekage i den smeltede chokolade og læg dem herefter tilbage på bagepladen eller på et fad i køleskabet så det kan stivne.
  • Rør glasur sammen af din flormelis og din æggehvide og sørg for at den er forholdsvis tyk, så den ikke glider af kagen.
  • Sprøjt glasuren ud som ønsket på kagen med en plastikpose med et hul eller en sprøjtepose. Lad derefter kransekagen tørre så glasuren kan sætte sig.
  • Opbevar din kransekage et køligt sted indtil servering.

Tip!

  • Du kan fryse din kransekage ned uden glasuren så den blot er klar til at tage op lidt før den skal serveres.

Opskrifter til nytårsaften: tilbehør til kransekage

Denne kage hører sig først og fremmest til nytår som de fleste kender det og nytår betyder selvfølgelig drinks! Typisk drikker man jo champagne eller en lækker vin, men hvorfor ikke pifte næste nytår op med et par lækre og smagfulde drinks og cocktails? Det er faktisk nemmere end man tror at diske op med nogle af de lækreste cocktails eller velkomstdrinks og du kan faktisk købe alt udstyret til at være din helt egen bartender hjemme i køkkenet med cocktailtilbehør fra Bazta.com.

Mangler du måske inspiration til en velkomstdrink du kan lave til dine gæster, så har vi her 5 forslag til nemme og fantastiske velkomstdrinks du kan servere til et stykke kransekage

  • Velkomstdrink med asti
  • Velkomstdrink med verdi
  • Velkomstdrink med vodka
  • Velkomstdrink med hyldeblomst
  • Velkomstdrink uden alkohol (også kaldt mocktails)

Lyder disse som noget du kunne finde på at servere så find opskrifterne på disse lækre velkomstdrinks lige her

Så skulle du gerne være totalt klar til nytår med kranse kage og hjemmelavede drinks og cocktails. Det er bare med at gå i gang med at øve kransekagen til perfektion så den står knivskarpt til nytår.

Lignende Artikler