hjemmetræning

Kom i gang med hjemmetræning – 5 effektive råd til træningsmotivation!

Leder du efter tips til din hjemmetræning? Vi er her for dig her hos Mig&Hverdagen!

Efteråret er over os og for mange betyder efteråret en frisk start og at komme tilbage til hverdagens rutiner med arbejde og skole igen. Ligesom mange af os holdte ferie fra skole og arbejde, er træningen også blevet lagt til side denne sommer. Løb og træningspas er i stedet erstattet af en dukkert ved stranden eller måske en aften i byen, henover sommeren.

Måske føles det svært at komme tilbage til hverdagen og ikke mindst komme i gang med træningen igen. Mange mennesker har svært ved at finde motivation til at begynde at træne, og har svært ved at finde ud af, hvordan de skal komme i gang. Det kan føles dyrt og uoverskueligt at skulle investere et fitnesskort, som du måske ved, at du ikke vil bruge på grund af manglende motivation eller tid. Derfor kommer vi netop her med vores 6 mest effektive råd til, hvordan du bliver motiveret til at træne og kommer i gang med hjemmetræning!

Kom i gang med hjemmetræning

For mange har Corona været en hård tid, hvor man måske har været tvunget til at fravælge både familie, venner, fester og fritidsinteresser. Endelig er alt i samfundet næsten lige så genoprettet og uden restriktioner. Selvom corona har været en hård periode, har det lært os meget, for eksempel at vi ikke behøver et fitnesscenter for at kunne træne og holde os i form. Hjemmetræning har aldrig været så populært som det er nu og har været siden corona udbrød i verden!

Der er ingen undskyldninger for hjemmetræning, så enkelt er det. Det bedste ved at træne hjemme er, at du ikke behøver at gå i fitnesscenteret, bestille en træning på forhånd eller vente på, at maskinerne i fitnesscentret bliver tilgængelige. Du bestemmer selv, hvor længe du vil træne, og det behøver derfor ikke tage flere timer at gennemføre et træningspas.

Men hvordan finder jeg motivation til hjemmetræning? Og hvordan kommer jeg i gang med hjemmetræning?

5 tips til at komme i gang med hjemmetræning!

#1 Hjemmegymnastik

Skab dit eget træningscenter til hjemmet. Du skal selvfølgelig ikke bygge et helt fitnesscenter derhjemme. Det, vi mener, er, at du vælger et værelse eller et sted, hvor du ved du har god plads og du kan have dit udstyr stående. Måske er du så heldig at have et ekstra værelse, et kontor, et ekstra hjørne eller et kælderrum derhjemme, der kan bruges som dit helt private hjemme træningscenter. Det skal bare være et sted, man forbinder med motion, hvor man ved, at det nu er tid til at være aktiv. At være samme sted, når du træner, betyder, at kroppen tilpasser sig det, at det er det som skal til at ske, og du er derfor mere forberedt.

#2 Træningstilbehør

Til din hjemmetræning får du ikke brug for diverse træningsmaskiner, tunge vægte og andet træningsudstyr. For at kunne udføre et træningspas og træne hele kroppen derhjemme, skal der kun få træningstilbehør til. Det er selvfølgelig altid muligt at udvide, hvis der er plads og behov. Men det mest grundlæggende træningsudstyr, du har brug for, er:

Træningsmåtte

Det vigtigste for din hjemmetræning og for at kunne gennemføre et træningsprogram derhjemme er en træningsmåtte/yogamåtte. Med en træningsmåtte kan du virkelig komme langt med hjemmetræning. På en træningsmåtte kan du udføre yoga og styrketræning med din egen kropsvægt. Der er tusindvis af forskellige øvelser at udføre på en yogamåtte.

Vægte eller kettlebells

Med få vægte kan du træne styrketræning derhjemme. Med håndvægte eller kettlebells kan du styrketræne hele kroppen. Du skal kun bruge to til tre forskellige vægte og så kan du uden problemer gennemføre styrketræning for hele kroppen derhjemme.

Elastik

At træne med træningselastik er en effektiv og skånsom træningsmetode. Med elastikker kan du træne hele kroppen, også her er der et væld af forskellige øvelser.

Disse tre træningsredskaber er egentlig det eneste, du skal bruge, for at dit hjemme træningscenter kan træne hele kroppen. Har du brug for træningsinspiration og hjælp til, hvilke øvelser du kan lave med de forskellige træningsredskaber, er YouTube altid en god hjælp. Søg på den muskelgruppe, du ønsker at træne, og du finder flere forskellige videoer om, hvordan du udfører øvelserne.

Find dit træningsudstyr til hjemmetræning hos Bazta.com hvor selv du på et budget kan få det udstyr hjem du mangler uden at blive ruineret! 

#3 Træningsbuddy

For at holde træningsmotivationen oppe og være sikker på, at hjemmetræningen bliver gennemført, er vores bedste tip at have en træningskammerat. Alt er sjovere, når man er to, og det er også nemmere at holde træningsmotivationen oppe, når det ikke kun er dig. Har man ikke mulighed for at træne sammen, fungerer det lige så godt bare at planlægge og følge op på hinandens træning. Aftal et træningsmøde eller træningssamtale i denne uge og planlæg hvordan ugens træningspas skal se ud og følg så op på hinandens træning og støt hinanden.

#4 Træningsplan

Vi ved alle, hvor nemt det er at finde en undskyldning for ikke at træne. Andre ting kan føles vigtigere eller sjovere end bare at træne. For at holde træningsmotivationen oppe og ikke nedprioritere den, er et af vores træningsråd at have et træningsskema. Planlæg træningstider i din kalender. Et træningsskema gør det nemmere for dig ikke at fravælge træning og prioritere andre ting. Planlæg uge for uge og indtast dine træningstimer i kalenderen.

Du kan også indtaste den type træning eller muskelgruppe du skal træne, så du med sikkerhed træner hele kroppen. Med et træningsskema giver det dig et bedre overblik.

#5 Musik

Det bedste middel til træningsmotivation er helt klart musik! Invester i et par hovedtelefoner eller en trådløs højttaler, som du kan have i dit hjemmetræningscenter. Musik er stimulerende og giver dig masser af motivation under træningen. For dig, der mest træner derhjemme, er en højttaler perfekt at placere i dit hjemmegymnastik. Skal du kombinere din hjemmetræning med løbeture, er høretelefoner nok den bedste mulighed. Med god musik kan vi love dig, at hjemmetræning bliver meget nemmere og sjovere!

Motion skal være sjovt!

Følg vores træningstips så godt du kan, og du vil helt sikkert få mere motivation til træning. Uanset hvad dine træningsmål er, er al aktivitet gavnlig for kroppen. Husk, at motion skal være sjovt, og du gør det for dig selv. 

Er du måske mere til at løbe har vi også her en fantastisk guide til nybegynderen med 10 tips til at komme i gang med at løbe.

Kom godt i gang og held og lykke!

Lignende Artikler